mialem nawiew w aucie i to ladny, klima chlodzila, natomiast duzy wentylator przy chlodnicy 'zmarl' i tejze klimy (nie jestem znawca ale wydaje mi sie ze chodzi o parownik - ta druga mniejsza 'chlodnica') nie chlodzil
[O1] napinacze pasów bezpieczeństwa
Zwiń
X
-
[O1] napinacze pasów bezpieczeństwa
Witam,
drodzy forumowicze, po czym poznać czy napinacze pasów zostały wystrzelone?
Dodam tylko, że pasy rozwijają się i zwijają się normalnie.
Dowiedziałem się, że jak się nie zwijają to są wystrzelone, a jak się zwijają to mogą być wystrzelone albo nie, więc jakie są jeszcze inne objawy wystrzelonego napinacza?
Załączam zdjęcia prawego przedniego pasa po zdjęciu go ze słupka.Załączone pliki- pas_prawy_z_napinaczem_7_179.jpg (88,3 KB, 3032 odsłon)
- pas_prawy_z_napinaczem_6_114.jpg (99,3 KB, 3031 odsłon)
- pas_prawy_z_napinaczem_4_150.jpg (94,4 KB, 3031 odsłon)
- pas_prawy_z_napinaczem_3_460.jpg (98,5 KB, 3030 odsłon)
- pas_prawy_z_napinaczem_2_989.jpg (101,9 KB, 3030 odsłon)
- pas_prawy_z_napinaczem_1_174.jpg (85,9 KB, 3030 odsłon)
-
Dom zwijania służy sprężyna (jak w starych zegarkach),zamontowana wewnątrz mechanizmu zwijacza. Czasem potrafi pęknąć lub stracić sprężystość- wtedy pas się nie zwija.
Twój jest sprawny: linka odpowiednio napięta, naklejki na swoim miejscu, kołeczki plastikowe nie naruszone, brak oznak odkręcania śrub torx.
[ Dodano: Sob 06 Lut, 10 17:12 ]
... wystrzelony napinacz blokuje pas w pozycji wybuchu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rkbnie starcza sily
pozdr
Komentarz
-
-
ok w takim razie muszę u siebie przeprowadzić też taką konserwację.
zauważyłem też że pas kierowcy nie ma ogranicznika klipsa (tego za który chwytamy podczas zapinana pasów) zsuwa się do samej podłogi. Denerwujące bo trzeba po niego zawsze sięgać. Od strony pasażera jest ok. Macie pomysł jak dorobić taki ogranicznik?
Myślałem żeby przyszyć np. dwa średniej wielkości guziki na odpowiedniej wysokości.
Komentarz
-
Komentarz